Przygotuj
- masło 200 g
- czekolada (dwie mleczne plus jedna gorzka)
- pół szklanki cukru (najlepiej cukier drobny)
- 3 jajka
- 50 g mąki kukurydzianej bezglutenowej
- 50 g mąki ryżowej bezglutenowej
- 30 g mąki ziemniaczanej
Kliknij i dodaj wszystkie potrzebne produkty do koszyka
Zaczynamy
Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. Masło roztapiany w małym garnuszku na bardzo małym ogniu, w między czasie dodajemy dwie pokruszone czekolady mleczne, łączymy składniki. W oddzielnej misce miksujemy jajka z cukrem, do powstałej masy dodajemy roztopione masło z czekoladą a następnie dosypujemy mąki (kukurydzianą, ryżową i ziemniaczaną). Wszystkie składniki łączymy na jednolita masę. Ciasto wlewany na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Pozostałą czekoladę gorzką ścieramy na tarce (na grubych i cienkich oczkach) prosto na ciasto . Wstawiamy do piekarnika na 31 minut.
Smacznego